Telegram hesabı nasıl silinir?

Webhisto

Founder
Yönetici
Founder
Telegram hesabını silmek aslında düşündüğümden biraz daha garip bir süreçti. Başta ayarlara falan girip "hesabı sil" butonunu aradım ama yok, öyle direkt bir seçenek bırakmamışlar. Meğer Telegram hesabını silmek için uygulama içinden değil, tarayıcı üzerinden ayrı bir siteye girmek gerekiyormuş.

Önce internet tarayıcısından (telefon ya da bilgisayar fark etmez) https://my.telegram.org/delete adresine giriyorsun. Burada senden telefon numaranı istiyor. (Bu arada numarayı girerken başındaki sıfırı atıp ülke kodunu doğru yazmak önemli, yoksa onay mesajı gelmiyor.) Numaranı girince Telegram’dan bir onay kodu geliyor, ama dikkat: SMS değil, doğrudan Telegram uygulamasının içinde mesaj olarak geliyor. Ona da baktıktan sonra kodu siteye yazıyorsun.

Kodla giriş yaptıktan sonra karşına "Hesabını Silmek İstiyor Musun?" gibi bir ekran geliyor. Burada sana neden sildiğini soruyor ama istersen boş bırakabiliyorsun. Son adımda "Yes, delete my account" diyorsun ve iş bitiyor. Bir daha o numarayla giriş yapmaya kalkarsan yepyeni bir hesap açılmış oluyor, yani eski sohbetler falan tamamen uçuyor.

Ufak bir not: Eğer "şu kadar süre kullanmazsan hesabın otomatik silinir" ayarı da var Telegram’da. Onu da ayarlardan açabiliyorsun. Mesela 6 ay kullanmazsan otomatik gidiyor. Ama hemen silmek istiyorsan işte bu web sitesinden manuel olarak yapman şart.

Ben ilk denediğimde siteyi görünce şaşırmıştım çünkü alışmışız uygulamadan her şeyi halletmeye. Ama Telegram farklı çalışıyor. Neyse, uğraştırıyor ama sonunda kurtuluyorsun. 😄

Geri