Telefon ağırlaştı mı? Uygulamalar açılmıyor mu? "Bu ne ya böyle" dedirtecek hale geldiyse, Galaxy A02’ye format atmanın zamanı gelmiş demektir.
Korkacak bir şey yok, doğru adımları uygularsan mis gibi olur. Şimdi anlatıyorum:
Eğer telefon hala açılıyorsa, yani menüler çalışıyorsa işler çok basit:
Şöyle yapıyorsun:
Uyarı: Eğer cihazda bir Google hesabı varsa, format sonrası tekrar o hesabın şifresini isteyecek. O şifreyi bilmiyorsan cihaz kilitli kalır (Google FRP koruması). Şifreyi unutmadıysan, yolun açık.

Eğer telefon hala açılıyorsa, yani menüler çalışıyorsa işler çok basit:
- Ayarlar'a giriyorsun.
- “Genel Yönetim” kısmını buluyorsun.
- Sonra “Sıfırla” bölümüne tıklıyorsun.
- “Fabrika ayarlarına sıfırla” seçeneğini seçiyorsun.
- Telefon sana diyor ki "Dostum, her şey silinecek, emin misin?" — Eğer her şeyini yedeklediysen (fotoğraflar, videolar, WhatsApp yedekleri falan) onay veriyorsun.
- Ondan sonra cihaz kendini sıfırlıyor ve sıfırdan doğmuş gibi açılıyor.
Şöyle yapıyorsun:
- Telefonu kapatıyorsun.
- Ses açma tuşu + Güç tuşuna aynı anda basılı tutuyorsun.
- Samsung logosunu gördüğünde tuşları bırakıyorsun.
- "Android Recovery" ekranı geliyor. Burada ekranda birkaç seçenek olacak, ses kısma tuşuyla aşağıya iniyorsun.
- "Wipe data/factory reset" seçeneğini buluyorsun ve güç tuşuna basarak seçiyorsun.
- "Yes" deyip onaylıyorsun.
- İşlem bitince tekrar ana menüye dönüyor ve "Reboot system now" diyerek telefonu yeniden başlatıyorsun.
Uyarı: Eğer cihazda bir Google hesabı varsa, format sonrası tekrar o hesabın şifresini isteyecek. O şifreyi bilmiyorsan cihaz kilitli kalır (Google FRP koruması). Şifreyi unutmadıysan, yolun açık.