Zaman zaman sosyal medyadan uzaklaşmak isteyebiliriz. Özellikle Instagram gibi sürekli bildirim gönderen, zaman alan bir platformdan bir süreliğine kopmak isteyen kullanıcılar için "hesap dondurma" özelliği oldukça kullanışlı. Hesabınızı kalıcı olarak silmeden, geçici olarak kapatmak isterseniz, Instagram bu seçeneği sunuyor. Peki ama nasıl?
Bu yazıda Instagram hesabınızı geçici olarak dondurmanın adımlarını adım adım anlatacağım.
Instagram'da hesabınızı dondurduğunuzda:
Instagram mobil uygulamasından değil, sadece tarayıcı üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz. Yani cep telefonundan bile yapsanız, tarayıcıdan girmeniz şart.
Ne yazık ki, Instagram mobil uygulama üzerinden hesap dondurma seçeneğini sunmuyor. Mobil tarayıcı kullanarak yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz, ancak uygulama üzerinden bu işlem yapılamaz.
Hesabınızı dondurduktan sonra tekrar aktif hale getirmek istiyorsanız:
Bu yazıda Instagram hesabınızı geçici olarak dondurmanın adımlarını adım adım anlatacağım.
Ön Bilgi: Hesap Dondurma Nedir?
Instagram'da hesabınızı dondurduğunuzda:- Profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenileriniz geçici olarak gizlenir.
- Hesabınız silinmez, sadece görünmez olur.
- Dondurma işlemini haftada yalnızca bir kez yapabilirsiniz.
Bilgisayardan Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?
Instagram mobil uygulamasından değil, sadece tarayıcı üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz. Yani cep telefonundan bile yapsanız, tarayıcıdan girmeniz şart.
- Tarayıcıyı açın ve Instagram.com adresine gidin.
- Hesabınıza kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.
- Sağ üst köşedeki profil resminize tıklayıp “Profil” sekmesine girin.
- Profil sayfasında, kullanıcı adınızın yanında yer alan “Profili Düzenle” butonuna tıklayın.
- Açılan sayfanın en alt kısmına gidin ve “Hesabımı geçici olarak kapat” bağlantısını bulun.
- Karşınıza çıkan ekranda, “Hesabını neden kapatıyorsun?” sorusuna bir seçenek işaretleyin (örneğin: Mola vermek istiyorum).
- Şifrenizi tekrar girmeniz istenecek. Şifrenizi yazın.
- Son olarak, sayfanın altındaki “Hesabı Geçici Olarak Kapat” butonuna tıklayın.
Mobilde Bu İşlem Yapılamıyor mu?
Ne yazık ki, Instagram mobil uygulama üzerinden hesap dondurma seçeneğini sunmuyor. Mobil tarayıcı kullanarak yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz, ancak uygulama üzerinden bu işlem yapılamaz.
Hesap Nasıl Geri Açılır?
Hesabınızı dondurduktan sonra tekrar aktif hale getirmek istiyorsanız:- Tek yapmanız gereken, Instagram'a tekrar giriş yapmak.
- Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptığınız anda hesabınız otomatik olarak yeniden açılır.
️ Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Hesap dondurma işlemi haftada yalnızca bir kez yapılabilir.
- Hesabınızı dondurduktan sonra hemen tekrar aktif etmek isterseniz, sistem sizi bir süre bekletebilir.
- Dondurma işlemi yapılırken internet bağlantınızın stabil olması önemlidir.