Yedi yıl güncelleme alacak olan Samsung Telefon modelleri

Webhisto

Founder
Yönetici
Founder
Akıllı telefon alırken sadece kamera ya da işlemci performansı değil, yazılım güncelleme süresi de artık büyük bir tercih sebebi. Samsung, bu konuda önemli bir adım atarak bazı modellerine tam 7 yıl boyunca güncelleme desteği vereceğini açıkladı! “Yedi yıl güncelleme alacak Samsung modelleri hangileri?” sorusunun cevabı işte burada.

Samsung Neden 7 Yıl Güncelleme Veriyor?​

Samsung’un bu kararı, hem Android işletim sisteminin sürdürülebilirliğini artırmak hem de ekolojik cihaz ömrünü uzatmak amacıyla alındı. Özellikle Apple’ın uzun güncelleme süreleriyle öne çıkmasının ardından, Android tarafında da ciddi bir hamle gerekiyordu. Samsung, Google ile yaptığı yazılım işbirlikleri sayesinde bu başarıyı elde etmeyi hedefliyor.

7 Yıl Güncelleme Alacak Samsung Modelleri​

Samsung’un şu anda resmi olarak 7 yıl Android işletim sistemi ve güvenlik güncellemesi alacağını duyurduğu modeller şunlardır:
  • Galaxy S25 Ultra
  • Galaxy S25 Plus
  • Galaxy S25 Edge (Henüz satışa sunulmadı)
  • Galaxy S25
  • Galaxy S24 Ultra
  • Galaxy S24+
  • Galaxy S24
  • Galaxy S24 FE
  • Galaxy Z Fold 6
  • Galaxy Z Flip 6
  • Galaxy Z Fold Special Edition
  • Galaxy Tab S10 Ultra
  • Galaxy Tab S10+
Bu cihazlar hem Android işletim sistemi güncellemelerini (örneğin Android 15, 16, 17…) hem de aylık güvenlik yamalarını alacak.

Neden Uzun Süreli Güncelleme Önemli?​

• Güvenlik: Kötü amaçlı yazılımlara ve açıklarına karşı koruma sağlar.
  • Kararlılık: Sistem hataları ve yazılım sorunları zamanla düzeltilir.
  • Yenilik: Yeni Android sürümleriyle gelen özellikler kullanılabilir olur.
  • Cihaz Ömrü: Daha uzun süre güncel kalır, ikinci elde değerini korur.

Samsung’un Diğer Güncelleme Politikası​

Samsung şu anda:
  • Giriş ve orta segment modellerine: 4 yıla kadar yazılım, 5 yıla kadar güvenlik güncellemesi
  • Üst segment cihazlara: 5 yıl yazılım + 5 yıl güvenlik (eski politika)
  • Yeni politika ile: Üst segmentte 7 yıl yazılım + 7 yıl güvenlik güncellemesi uygulanıyor
Bu, özellikle Galaxy S serisi ve katlanabilir telefonlar için büyük bir avantaj sunuyor.

Yeni Cihaz Alacaklara Tavsiye​

Eğer uzun ömürlü bir telefon arıyorsan, yazılım güncellemesi en az teknik özellikler kadar önemlidir. Samsung’un 7 yıl destek sunduğu cihazları tercih ederek, geleceğe yatırım yapmış olursun.

Yedi yıl güncelleme alacak Samsung modelleri” arayışındaysan, artık hangi cihazları tercih etmen gerektiğini biliyorsun. Yazılım desteği sayesinde hem cihazını uzun süre kullanabilir hem de güvenlikten ödün vermezsin. Yeni Galaxy S24 serisi ile Samsung bu konuda sektörde yeni bir dönem başlatıyor!

Geri