Son zamanlarda Reddit’te, Twitter’da, Instagram’da, TikTok’ta hatta Facebook yorumlarında bile sürekli karşımıza çıkan bir terim var: "Pick me".
İlk kez duyanlar için biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Peki nedir bu "pick me" muhabbeti?
Pick me, Türkçesiyle "beni seç" demek. Ama mesele sadece kelime anlamı değil. Sosyal medyada "pick me" dediğimiz kişi, genelde erkek ya da kadın fark etmeksizin, başkalarının onayını almak için hemcinslerini aşağılayan, "ben farklıyım" diye ortamlarda kasılan, dikkat çekmeye çalışan tipleri tanımlıyor.
Özellikle iki kalıp çok yaygın:
İşte bu tarz söylemler "pick me" davranışı olarak görülüyor.
İlk kez duyanlar için biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Peki nedir bu "pick me" muhabbeti?
Pick me, Türkçesiyle "beni seç" demek. Ama mesele sadece kelime anlamı değil. Sosyal medyada "pick me" dediğimiz kişi, genelde erkek ya da kadın fark etmeksizin, başkalarının onayını almak için hemcinslerini aşağılayan, "ben farklıyım" diye ortamlarda kasılan, dikkat çekmeye çalışan tipleri tanımlıyor.
Özellikle iki kalıp çok yaygın:
- Pick me girl: "Ben diğer kızlar gibi değilim." deyip makyaj yapmamakla, oyun oynamakla ya da başka şeylerle övünüp, diğer kızları kötüleyen kadınlara deniyor.
- Pick me boy: Aynı şekilde, kendini "diğer erkeklerden farklı" gösterip kadınların ilgisini çekmeye çalışan erkeklere.
"Ben diğer kızlar gibi alışverişe bayılmam, boş iş onlar."
veya
"Kadınlar para istiyor, ben öyle değilim."
İşte bu tarz söylemler "pick me" davranışı olarak görülüyor.