Galaxy A03 kullanıyorsan ve telefon son zamanlarda ağırlaştıysa, uygulamalar açılmıyor ya da saçma sapan donmalar yaşıyorsan, en garantili çözüm format atmak oluyor.
Hiç panik yok, doğru adımları bilirsen 10 dakikada pırıl pırıl yaparsın. Şimdi adım adım anlatıyorum:
Eğer telefon normal açılıyorsa, yani menüler çalışıyorsa:

Dikkat etmen gereken önemli bir şey var: Eğer daha önce telefonuna bir Google hesabı tanımladıysan, format sonrası cihaz açılırken o hesabın şifresini ister. Eğer şifreyi bilmiyorsan cihaz kilitlenir (FRP kilidi). Yani format atmadan önce şifreni kesinlikle biliyor olman lazım. Yoksa işin rengi değişir.

Eğer telefon normal açılıyorsa, yani menüler çalışıyorsa:
- Öncelikle Ayarlar’a giriyorsun.
- “Genel Yönetim” bölümüne dokunuyorsun.
- Oradan "Sıfırla" seçeneğini buluyorsun.
- "Fabrika ayarlarına sıfırla"ya tıklıyorsun.
- Ekranda “Tüm verilerin silinecek” diye bir uyarı çıkar. Bu noktada önemli dosyalarını (fotoğraflar, rehber, WhatsApp sohbetleri vb.) mutlaka yedekle.
- Onay verdikten sonra telefon kapanıyor, sıfırlanıyor ve yepyeni gibi tekrar açılıyor. Mis gibi oluyor vallahi.
- Telefonu tamamen kapatıyorsun.
- Ses açma tuşu ile birlikte Güç (Power) tuşuna aynı anda basılı tutuyorsun.
- Samsung logosu göründüğü anda her iki tuşu da bırakıyorsun.
- "Android Recovery" menüsü geliyor. Burada ses tuşlarıyla aşağı inip "Wipe data/factory reset" seçeneğini buluyorsun.
- Güç tuşuyla seçiyorsun.
- "Yes" seçeneği ile onaylıyorsun.
- İşlem bitince yine ses tuşlarıyla "Reboot system now" seçeneğini seçiyorsun ve telefon yeniden başlıyor.

Dikkat etmen gereken önemli bir şey var: Eğer daha önce telefonuna bir Google hesabı tanımladıysan, format sonrası cihaz açılırken o hesabın şifresini ister. Eğer şifreyi bilmiyorsan cihaz kilitlenir (FRP kilidi). Yani format atmadan önce şifreni kesinlikle biliyor olman lazım. Yoksa işin rengi değişir.